>
Artikkeli: Hakukonemainonnan vaikutuksista kivijalkaliikkeisiin - iProspect

Hakukonemainonnan vaikutuksista kivijalkaliikkeisiin

04
Jan

 

 

Yhdysvalloissa vuosittainen vähittäiskauppa pyörii tähtitieteellisissä luvuissa: 4 biljoonaa dollaria. Vaikka sähköisen kaupan osuus kasvaa jatkuvasti, on se vasta vähemmän kuin 5 % koko potista (noin Suomen BKT:n verran). Perinteisesti hakukonemarkkinoijat ovat keskittyneet sähköiseen kaupantekoon, mutta nyt tuore tutkimus kertoo, kuinka suuri vaikutus hakukonemainonnalla on perinteiseen kivijalkaliikkeessä tapahtuvaan kaupantekoon.

RevTraxin tuottamassa tutkimuksessa, jossa seurattiin hakukonemainontaa ja sen vaikutusta myyntiin vuosien 2009 ja 2011 välillä selvisi, että jokaisesta mainontaan sijoitetusta dollarista markkinoija voi odottaa 6 dollaria kasvua kivijalkakaupassa tehdyssä tuloksessa. Vaikka hakukonemainonnan tuloksia onkin helppo seurata ja dataa on saatavilla runsaasti, online-mainonnan vaikutuksia offline -kauppaan on ollut hyvin haasteellista mitata. Älypuhelinten yleistyessä ja sähköisiä kuponkeja hyödyntämällä seurantadataa on saatu käyttöön kasvavissa määrin.

Lue koko tarina Searchenginelandin sivuilta.

Vaikka tutkimus jättääkin tiettyjä kysymyksiä auki, on mielenkiintoista saada käsitystä siitä, mikä hakukonemainonnan ja -markkinoinnin vaikutus kokonaistulokseen, todelliseen ROI:hin, voi olla.

 

 

 

 

What do you think?

Name required

Website